Triage
Bij het maken van een afspraak vraagt de assistente naar de reden van uw komst, zodat ze voor u een passende afspraak kan maken. Het staat u vrij om hier al dan niet antwoord op te geven.
Wat betekent dat voor u?
Wanneer u belt voor een afspraak zal de assistente u een aantal vragen stellen over de reden van uw telefoontje en doorvragen over uw klachten. Zij stelt die vragen om in te kunnen schatten op welke termijn u de huisarts kan spreken of bezoeken, en hoeveel tijd ze hiervoor moet reserveren.
In sommige gevallen kan de assistente zelf uw vraag beantwoorden, en zal zij u adviseren hoe u het beste met de klacht kunt omgaan.
De assistente is voor deze taak speciaal opgeleid en bekwaam. Zo nodig pleegt ze overleg met uw huisarts, die vanzelfsprekend verantwoordelijk blijft. Indien uw klacht naar uw inzicht privé is, kunt u dit vanzelfsprekend aangeven en wordt daar rekening mee gehouden.
Wat zijn de voordelen?
- De assistente kan door triage bepalen met hoeveel spoed u onderzocht en behandeld moet worden
- Omdat wij vooraf weten wat de reden is van uw komst, kunnen wij voldoende tijd inplannen voor de behandeling van uw klacht. Hierdoor zullen de spreekuren meer op tijd lopen.
- Wij proberen op deze manier uw wensen en onze mogelijkheden zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen
- Wij kunnen uw klachten nu vooraf beoordelen en het consult beter voorbereiden, wat naar onze verwachting leidt tot een verhoging van de kwaliteit.
Zijn er ook nadelen?
Omdat de telefoongesprekken wat langer duren, kan het gebeuren dat u langer moet wachten voordat u telefonisch te woord wordt gestaan. De spoedlijn wordt altijd direct opgenomen (zie spoedgevallen).